15 september 2021 // Zorgalerts, prikbord, uitsluiten van signalering en meer...

De vakantieperiode is weer achter de rug en iedereen kan er weer met frisse moed tegenaan; en we hebben niet stilgezeten tijdens de vakantie, we maken het alleen maar makkelijker voor jullie!

Net als alle nieuwe opties: gebruik je het niet, dan zie je het ook niet, maar wil je het wel gebruiken, dan geven we je de mogelijkheid!

Zorgalerts

Er is een nieuwe optie voor deelnemers bijgekomen; het zogenaamde "zorgalert". Met deze zorgalert kun je per deelnemer instellen of een deelnemer eventueel extra aandacht vereist - wat er moet gebeuren bij een incident of calamiteit en hoe je moet reageren. Dit is allemaal snel en overzichtelijk in te zien via de details van de deelnemer of in het deelnemer overzicht.

Net als alle nieuwe opties: gebruik je het niet, dan zie je het ook niet, maar wil je het wel gebruiken, dan geven we je de mogelijkheid!

Deze optie is nieuw en staat standaard uit! Wil je hier gebruik van maken, kijk dan onder "Administratie" > "Algemeen" > "Instellingen" > "Zorgalerts"

Prikbord

Voor groepen is er een optie gekomen om een digitaal prikbord bij te houden. Kattenbelletjes die je normaliter op een "post-it" zou schrijven en op een prikbord zou plakken kun je nu ook digitaal "plakken". De notities zien er niet alleen uit als post-its, maar zo worden ze ook behandeld. Servates zal geen acties ondernemen op deze notities, deze zijn voor jullie intern. Lekker makkelijk.

Ook deze optie is nieuw en staat standaard uit! Wil je hier gebruik van maken, kijk dan onder "Administratie" > "Algemeen" > "Instellingen" > "Groepen" > "Toon 'prikbord' bij groepen"

Uitsluiten van signalering

Voor sommige deelnemers wil je wel de administratie bijhouden (bijvoorbeeld vrijwilligers), maar daar blijft het dan ook bij. Deze deelnemers hoeven geen aanwezigheid te hebben, hebben geen verslagen en misschien ook geen impactonderzoek. Administratief wel een deelnemer, maar meer ook niet. Dan hebben we een oplossing voor je! Je kunt nu namelijk deelnemers uitsluiten van signalering. Op deze manier zal Servates geen signaleringen meer afgeven en zal je ook geen verdere monitoring op deze deelnemer krijgen.

Als je de personalia van de deelnemer bewerkt is het mogelijk dit aan te geven.

Privacybeleid : Begeleiders en coördinatoren kunnen alleen eigen deelnemers en deelnemers van eigen groep(en) inzien

Wil je een strakker privacybeleid, dan is dat nu ook mogelijk door een nieuwe instelling: "Begeleiders en coördinatoren kunnen alleen eigen deelnemers en deelnemers van eigen groep(en) inzien". Je maakt bijvoorbeeld gebruik van Servates op meerdere locaties en je wilt niet dat alle deelnemers zichtbaar zijn voor iedereen, dus de begeleiders van de ene locatie mogen alleen hun eigen deelnemers en die van de locatie inzien, dan is dat nu ook mogelijk.

Ook deze optie is nieuw en staat standaard uit! Wil je hier gebruik van maken, kijk dan onder "Administratie" > "Algemeen" > "Instellingen" > "Privacybeleid" > "Begeleiders en coördinatoren kunnen alleen eigen deelnemers en deelnemers van eigen groep(en) inzien".

Wil je een strakker privacybeleid, dan is dat nu ook mogelijk door een nieuwe instelling: "Begeleiders en coördinatoren kunnen alleen eigen deelnemers en deelnemers van eigen groep(en) inzien".

Geen participatieladder

Het kan zijn dat je wel Servates gebruikt hoe het bedoeld is, maar dat je geen enkele interesse hebt in de participatieladder. Het kan zijn dat jouw deelnemers daar helemaal buiten vallen - of misschien dat jouw deelnemers nooit van trede zullen wijzigen. In dat geval: zet de participatieladder gewoon uit. Je ziet het dan ook niet en wordt er ook niet mee lastig gevallen

De participatieladder uitzetten? Dat kan via "Administratie" > "Algemeen" > "Instellingen" > "Participatie" > "Participatie verbergen (participatieladder, mogelijkheid bij verslagen, voortgang op participatie, etc.)"