4 oktober 2021 // Namen, grafieken en spiksplinternieuwe dingen

Het is alweer oktober en buiten is de natuur begonnen met afscheid te nemen van het jaar en zo nemen wij ook afscheid van bepaalde termen; zo maken we bij verslaglegging geen gebruik meer van het woord "melding", maar is het nu gewoon "verslag". Als eerder aangegeven hadden we het woord indicatie al vervangen, maar we hebben nu - Servates breed - afscheid genomen van het woord "zorg", dus geen Zorgalerts meer, maar dat is nu "begeleidingstips" en het woord "zorgtraject" is nu traject, maar niet getreurd over het afscheid; we hebben ook hele mooie nieuwe zaken om ons aan te verwarmen!

We willen natuurlijk overzicht en we willen weten wat we meten!

Zichtbaar resultaat!

We willen natuurlijk overzicht en we willen weten wat we meten! Wat is dan handiger als een grafiek? Juist - een grafiek dus! We hebben bij de doelen en competenties van de deelnemer een grafiek opgenomen waarin visueel het verloop van de doelen inzichtelijk wordt. Deze zelfde grafiek zal ook gebruikt worden in de rapportages over de deelnemer.

Iets meer informatie graag!

Bij de deelnemer personalia zijn een aantal extra velden opgenomen; met name: Weergavenaam, Geboorteland, Huwelijkse staat en Nationaliteit. De laatste 3 velden behoeven weinig uitleg, maar de eerste misschien wel iets. Je hoeft namelijk de "weergavenaam" niet in te vullen - in dat geval zal Servates gewoon de Voornaam + Achternaam tonen als naam van de deelnemer, maar er zijn ook deelnemers die een andere roepnaam gebruiken in Nederland (om welke reden dan ook) of misschien willen ze niet meer aangesproken worden met de naam die nog wel in het paspoort staat. Dan kun je nog steeds de voor- en achternaam gebruiken voor administratieve doeleinden, maar de naam gebruiken waarmee ze bekend zijn of aangesproken willen worden; dat doen we dus met "weergavenaam".

Uitstroom? Waarheen dan?

We hebben ook afgelopen weken een wijziging toegepast voor het activeren van een deelnemer en de uitstroom van een deelnemer. Dit activeren / uitstroom is nu een bewuste handeling geworden. Niet alleen hebben jullie zo een beter overzicht hoe en waarom een deelnemer actief is, maar kunnen we ook de uitstroom (op een later moment) gebruiken voor rapportage over jullie gehele onderneming - niet geheel onbelangrijk dus!

Niet alleen hebben jullie zo een beter overzicht hoe en waarom een deelnemer actief is, maar kunnen we ook de uitstroom (op een later moment) gebruiken voor rapportage over jullie gehele onderneming - niet geheel onbelangrijk dus!

Spiksplinternieuw!

We hebben ook een aantal nieuwe modules toegevoegd aan Servates de afgelopen weken - en dan met name:

De Module "Challenges" - hiermee kun je je deelnemers uitdagen om mee te doen met een bepaalde actie; bijvoorbeeld "Stoptober!"

De Module "Community" - hiermee kunnen je deelnemers onderling binnen de groep(en) waar ze inzitten communiceren binnen een veilige omgeving.

En je kunt nu voor je deelnemers je eigen huisstijl hanteren, met je eigen logo en je eigen signaalkleur.

Deze nieuwe opties zijn beschikbaar onder "Administratie" > "Algemeen" > "Instellingen".

Heb je vragen over deze nieuwe opties of gewoon vragen en/of opmerkingen in het algemeen, neem gewoon contact met ons op - daar zijn we ook voor!