2 juli 2021 // De vakanties staat voor de deur

De vakantie staat voor de deur - of misschien ben je al op vakantie geweest? Ongeacht of je zelf nu wel of niet weggaat in deze periode, de meeste mensen nemen in deze tijd een paar dagen of weken vrij - of je nu naar Balkonia gaat, Frankrijk of Tuinesië - dat maakt niet uit; gewoon even weg van de dagelijkse sleur. En vakanties, dat is werktechnisch gezien normaal een "gedoe"; taken afronden die afgerond moeten worden. Overdracht, rapporten, de laatste dingen - en het werk gaat door, zelfs als je vrij bent. Maar met Servates valt dat gedoe wel mee - met de nieuwe optie "inloggen als"

Bij de meeste systemen moet je de inloggegevens van je collega bij de hand hebben om als hem of haar in te kunnen loggen om zo het werk over te nemen. Bij Servates hoeft dat niet.

Inloggen als...

Bij de meeste systemen moet je de inloggegevens van je collega bij de hand hebben om als hem of haar in te kunnen loggen om zo het werk over te nemen. Bij Servates hoeft dat niet. Jouw collega geeft jou (tijdelijk) toegang tot het account waarbij je, zonder wachtwoord of ander vervelend gedoe, gewoon namens die collega kunt handelen alsof het je eigen account is. Daarna switch je eenvoudig weer terug naar je eigen account en kun je je eigen werkzaamheden voltooien. Andersom werkt het natuurlijk ook, dat jij je collega tijdelijke toegang geeft tot jouw account.

Iemand toegang geven

Maar het is toch mijn account?

Dat klopt, het is jouw account, en het blijft ook jouw account - binnen Servates wordt heel netjes bijgehouden wie er op dat moment bezig is - ook namens jou - dus in jouw afwezigheid kan een collega van je een verslag maken onder jouw naam, maar dat gebeurt dan wel "door jouw collega namens jou". Iedereen kan dat inzien; transparant en geen geheim. Heeft nog steeds iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid en toch is iedereen geholpen. Goed hé?

Namens iemand anders een verslag maken

Ook bij ziekte, onverwacht verlof of op andere momenten waarbij iemand niet aanwezig kan zijn hebben de beheerders de mogelijkheid een andere gebruiker (tijdelijk) toegang tot jouw account te geven.

"Leuke optie, maar de vakantie is natuurlijk niet voor altijd"

Voor de meeste mensen is een vakantie te kort, maar deze optie is natuurlijk niet alleen voor de vakantieperiode. Ook bij ziekte, onverwacht verlof of op andere momenten waarbij iemand niet aanwezig kan zijn hebben de beheerders de mogelijkheid een andere gebruiker (tijdelijk) toegang tot jouw account te geven. Geen moeilijke constructies met overdracht van deelnemers - gewoon even inloggen als

Klik op je avatar (rechtsboven in het venster van Servates) en kies "Inloggen namens mij toewijzen" om te beginnen. Jouw collega krijgt dan vanzelf een icoon naast de avatar te zien waarmee hij of zij kan overstappen naar jouw account voor de periode die jij hebt aangegeven.

Heb je vragen of suggesties - gewoon reageren op deze mail, simpel en geen gedoe - daar houden we van.